Skip to main content

Dit gerecht geeft je smaak, felle kleuren en pure gezondheid. Snijbiet bevat veel vitamine K, ijzer en kalium. Kruidnagel en komijn zijn zeer goed voor de spijsvertering en je weerstand. En die warme kruidigheid… juist nu zo lekker!

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout

water voor de rijst: 1-2 pers.: 400 ml water / 3-4 pers.: 800 ml

Benodigdheden

oven

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

200 g rijst, 200 g oesterzwammen-shoarma, 150 g snijbiet, 2 tenen knoflook, ½ tl kruidnagel, ½ tl komijnzaad, 1 tak koriander, 1 ui

3 – 4 personen

400 g rijst, 400 g oesterzwammen-shoarma, 300 g snijbiet, 4 tenen knoflook, 1 tl kruidnagel, 1 tl komijnzaad, 2 tak koriander, 2 uien

Stap voor stap

Stap 1:
Pel de knoflooktenen en snijd ze in plakjes.

Stap 2:
Snijd van elk snijbietblad de stengel af (snijd af waar het groene blad begint). Snijd alle stengels in kleine stukjes. Bewaar de bladeren.

Stap 3:
Doe in een pan de knoflook, de gesneden snijbiet-stengels en een beetje olie.  Zet op het vuur en roerbak twee minuten. Voeg dan de rijst toe en nog een halve minuut roerbakken. Voeg nu twee keer zoveel water als rijst toe en een beetje zout naar smaak. Breng aan de kook en laat zachtjes koken met het deksel half op de pan tot de rijst gaar is en/of het water is geabsorbeerd. Laat dan rusten met het deksel op de pan.

Stap 4:
Snipper de ui. Snijd de snijbietbladeren in grove stukken.

Stap 5:
Fruit in een wok of koekenpan met een beetje olie de ui. Als deze glazig begint te worden, voeg dan de snijbietbladeren toe en een beetje zout. Wok 1 minuut. Doe er daarna een beetje water bij (1-2 pers.: 4 el water/ 3-4 pers.: 8 el water) en doe een deksel op de pan.

Stap 6:
Voeg na 3 minuten de oesterzwammen-shoarma, het komijnzaad en de kruidnagel toe. Meng goed en roerbak nog een paar minuten.

Stap 7:
Serveertip: mix de rijst met de oesterzwammen-shoarma en snijbietbladeren. Snijd de koriander in grove stukjes en strooi over het gerecht.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:
Energie: kcal 631, Eiwit 11 g, Koolhydraten 54 g, Suiker 6,2 g, Vet 6,8 g, Verzadigd vet 1 g, Natrium 112 mg