Skip to main content

Een verrassend pastagerecht met een bijzondere saus van pompoen, vegan kaas, en andere lekkere ingrediënten. Pompoen is een erg gezonde groente. Het bevat veel omega 3-vetten, vitaminen en mineralen en is een bron van vezels.

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout

Benodigdheden

oven en staafmixer (of blender)

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

300 g penne rigate, 400 g pompoen, 2 uien, 200 ml sojamelk, 2 el tarwebloem, 1 tl nootmuskaat, 50 g vegan geraspte kaas, peper

3 – 4 personen

600 g penne rigate, 800 g pompoen, 4 uien, 400 ml sojamelk, 4 el tarwebloem, 2 tl nootmuskaat, 100 g vegan geraspte kaas, peper

Stap voor stap

Stap 1:
Kook de pasta in ruim water met een beetje zout. Als het klaar is giet af en laat staan.

Stap 2:
Snijd de pompoen in grove stukken. Doe ze in een pan met de sojamelk, de helft van de kaas, de nootmuskaat, een beetje peper, zout en een beetje olie. Zet het op middelhoog vuur en breng aan de kook.
Laat het ongeveer 8 minuten zachtjes aan de kook of totdat de pompoen zacht is geworden en zonder problemen kan worden geplet. Zet het vuur uit.

Stap 3:
Meng met de staafmixer alles tot een homogene saus.

Stap 4:
Snipper de ui en bak in een koekenpan met een beetje olie tot ze glazig is.

Stap 5:
Voeg aan de pompoensaus de ui en de bloem toe (de bloem voorzichtig bestuiven om klonters te voorkomen). Goed roeren en zet op middelhoog vuur tot de saus dikker wordt (3 tot 5 minuten).

Stap 6:
Doe de penne rigati in een diepe ovenschaal en giet de pompoensaus eroverheen. Meng goed en voeg eventueel meer zout en peper naar smaak toe.

Stap 7:
Strooi de andere helft van de geraspte kaas over de pasta en zet het in de oven op 180 graden in gratinmodus voor ongeveer 10 minuten tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.