Skip to main content

Dit gerecht is een ware ijzerbom. Je krijgt de energie van de krachtige groenten. Rode biet, paksoi en zoete aardappel met rijst en bonen in een bad van kokosmelk en specerijen.

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

1 paksoi, 1 verse rode biet, 200 g zoete aardappel, 2 takjes peterselie, 1 blik witte bonen, 150 g zilvervliesrijst, 100 ml kokosmelk, 2 tenen knoflook, 1 tl gemberpoeder, 1 tl kruidnagelpoeder

3 – 4 personen

2 paksoi, 2 verse rode bieten, 400 g zoetaardappel, 4 takjes peterselie, 2 blikken witte bonen, 300 g zilvervliesrijst, 200 ml kokosmelk, 4 tenen knoflook, 2 tl gemberpoeder, 2 tl kruidnagelpoeder

Stap voor stap

Stap 1:
Snij de knoflook in plakjes en doe samen met de rijst in een pan op middelhoog vuur met 1 el olie. Roer goed door en wanneer het bruin wordt (1 tot 2 minuten ongeveer) voeg je dubbel zoveel water als rijst toe. Laat koken op laag vuur met de deksel er half op tot het water is geabsorbeerd.

 Stap 2:
Schil en snijd de zoete aardappel en de rode biet in vierkante stukken. (Tip: maak alles schoon waarmee het bietensap in contact was, de roze kleur is lastig te verwijderen ;).

Stap 3:
Snijd de stam van de paksoi in stukken van 2 cm en het groene blad in korte slingertjes.

Stap 4:
Doe de zoete aardappel en de rode biet in een pan met water en zout. Laat koken tot bijna gaar is en voeg dan de paksoi toe.

Stap 5:
Wanneer de groenten klaar zijn giet je ze af. Doe ze terug in de pan op het vuur en voeg het volledig blik witte bonen inclusief de aquafaba (=het vocht), de kokosmelk, kruidnagel- en gemberpoeder toe. Roer goed 1 minuut en voeg daarna de rijst toe.

Stap 6:
Snijd de peterselie fijn en strooi over het gerecht.