Skip to main content
Wist je dat rode kool door citroensap roze wordt? De natuur barst van mogelijkheden om haar visuele rijkdom te exploreren. Met rode biet en plantaardige worst geniet je dubbel van dit zalige gerecht.
25 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout en peper,

water voor de aardappelpuree: 1-2 pers. 450 ml water / 3-4 pers. 900 ml

Benodigdheden

blender

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

1 zakje aardappelpuree-poeder, ¼ rode kool, 2 el plantaardige boter, ½ prei, 1 tl Italiaanse kruiden, 2 gekookte rode biet, 2 vegan worstjes, 3 takjes peterselie, 1 el citroensap, 250 ml plantaardige melk

3 – 4 personen

2 zakjes aardappelpuree-poeder, ½ rode kool, 4 el plantaardige boter, 1 prei, 2 tl italiaanse kruiden, 4 gekookte rode biet, 4 vegan worstjes, 6 takjes peterselie, 2 el citroensap, 500 ml plantaardige melk

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 230°C.

Stap 2:
Snijd de rode kool in grove stukken. Breng de kool in een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook tot de rode kool zacht is geworden en giet af.

Stap 3:
Snijd de prei een paar keer over de lengte en daarna in kleine stukjes. Snijd de rode biet in middelgrote stukjes. Snijd de worstjes in stukjes. Snijd de peterselie grof.

Stap 4:
Breng een pan met de aangegeven hoeveelheid water, melk, aardappelpuree-poeder aan de kook. Roer goed en als het kookt blijf steeds goed roeren voor een minuut. Zet van het vuur af.

 Stap 5:
Doe de rode kool met de plantaardige boter in de blender met de aardappelpuree en blend tot een paarse puree.

Stap 6:
Zet een koekenpan op het vuur en fruit hierin de prei een paar minuten in een beetje olie. Voeg dan de rode biet, de worstjes, de italiaanse kruiden, peper en zout toe. Blijf roerbakken.

Stap 7:
Serveer de puree op een bord. Roer er druppels citroensap doorheen; schilder een beetje voor het mooie effect (zie gerechtfoto). Serveer met de rode biet en worstjes. Garneer met de peterselie.