Skip to main content
Deze prei-spinazie saus zit vol ijzer en kalium en is supergoed voor je bloed en aderen. Powergroentes dus, vol vitamines, anti-oxidanten en mineralen. En ook nog vreselijk lekker.
25 min

Wat moet je zelf thuis hebben
olie, zout

Benodigdheden

blender

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

200 g fusilli pasta, 1 ui, 1 prei, 300 g spinazie, 100 g taugé, 100 g shoarma, 3 tenen knoflook, 100 ml vegan kookroom, 1 tl kaneel, ½ tl kruidnagel, 1 tl komijn

3 – 4 personen

400 g fusilli pasta, 2 ui, 2 prei, 600 g spinazie, 200 g taugé, 200 g shoarma, 6 tenen knoflook, 200 ml vegan kookroom, 2 tl kaneel, 1 tl kruidnagel, 2 tl komijn

Stap voor stap

Stap 1:
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Voeg dan de pasta toe, kook tot deze al dente is en giet af.

Stap 2:
Snipper de ui en snijd de knoflook heel fijn. Snijd de prei een aantal keren in de lengte in repen en daarna overdwars in kleine stukjes.

Stap 3:
Doe een beetje olie in een wok of bakpan. Bak hierin de ui, knoflook en prei tot de ui glazig wordt.

Stap 4:
Voeg 2/3 van de spinazie toe. Bak tot de spinazie begint te slinken. Doe de inhoud van de pan dan in de blender. Doe de vegan kookroom en zout naar smaak erbij. Voeg ook de kaneel, kruidnagel en komijn toe. Blend tot een gladde saus (voeg eventueel een beetje water toe als de saus te dik is om te blenden).

Stap 5:
Voeg de rest van de rauwe spinazie toe aan de blender, maar bewaar wel een paar blaadjes voor de decoratie.

Stap 6:
Zet een wok of bakpan met een beetje olie op het vuur en bak hierin de shoarma 2-3 minuten. Voeg dan de taugé toe en bak nog 1 minuutje door. Doe er dan de pasta bij en meng alles goed.

Stap 7:
Serveer de pasta met de spinaziesaus. Decoreer met de spinazieblaadjes.