Skip to main content

Daikon, de witte reuzenradijs, wat een heerlijke groente. Dit wokgerecht mengt spitskool, bosui en verse daikon met basmati-rijst geparfumeerd met verse gember en knoflook. Echt superlekker.

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie en zout

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

200 g basmatirijst, 3 cm gember, 1 tl knoflookpoeder, 400 g daikon, 2 bosuien, 10 vegan wokstukjes, ½ spitskool, 2 el sojasaus, 4 el zoetzure saus

3 – 4 personen

400 g basmatirijst, 6 cm gember, 2 tl knoflookpoeder, 800 g daikon, 4 bosuien, 20 vegan wokstukjes, 1 spitskool, 8 el sojasaus, 8 el zoetzure saus

Stap voor stap

Stap 1:
Snijd de gember zeer fijn. Doe de gember in een kookpan op het vuur met een scheutje olie. Roerbak een halve minuut zodat de gember niet aan de bodem kleeft.

Stap 2
Voeg de rijst toe aan de gember en roerbak nog een minuut. Voeg dan twee keer zoveel water als rijst toe. Doe de knoflookpoeder en zout naar smaak erbij. Roer goed, zet het vuur laag en sluit gedeeltelijk af met een deksel. Laat zo zachtjes koken tot het water is geabsorbeerd.

Stap 3:
Snijd de daikon in plakken van ca. 1 cm en snijd alles daarna in blokjes. Snijd de bosui in de lengte in tweeën en daarna overdwars in dunne ringetjes. Snijd de spitskool overdwars in slingertjes.

Stap 4:
Doe de daikon in een wok met een scheutje olie en roerbak 5 minuten op hoog vuur. Voeg dan de bosui toe en roerbak nog een minuut. Voeg een beetje zout toe.

Stap 5:
Voeg de spitskool toe en roerbak nog een paar minuten. Voeg daarna de sojasaus toe en blijf nog 2 twee minuten wokken. Zet het vuur uit. Voeg de zoetzure saus toe aan de wokgroente en schep goed door elkaar.

Stap 6:
Zet een pan op het vuur met een scheutje olie. Roerbak hierin de wokstukjes tot ze goudbruin zijn.

Stap 7:
Serveer de rijst met de groente en de wokstukjes.