Skip to main content

De mooie kleuren, texturen van rauwe en gekookte groenten en rijkdom aan smaken van dit gerecht zijn een feest. Een Aziatische combinatie om blij van te worden.

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, olijfolie, zout en azijn

Benodigdheden

nvt

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

100 g basmatirijst, 400 g zoete aardappel, 140 g tempeh, 2 bosuien, 30 g kiemen, 8 radijsjes, 25 g spinazie, 2 el sojasaus

3 – 4 personen

200 g volkoren basmatirijst, 800 g zoete aardappel, 280 g tempeh, 4 bosuien, 60 g kiemen, 16 radijsjes, 50 g spinazie, 4 el sojasaus

Stap voor stap

Stap 1:
Breng de rijst met water (1½ hoeveelheid water op 1 hoeveelheid rijst) en een snuf zout aan de kook. Kook met het deksel op laag vuur tot het water is geabsorbeerd.

Stap 2:
Schil de zoete aardappel, snij in 5 mm dikke schijven en bak ze in olie op middelhoog vuur. Regelmatig keren en dan het vuur laag zetten. Bak in totaal ongeveer 5-7 minuten of tot ze gaar/krokant zijn.

Stap 3:
Snijd de radijs in plakjes, de bosui in ringetjes en de spinazie grof. Marineer de radijsjes in een paar lepels azijn.

Stap 4:
Snijd de tempeh in plakken van 5 mm dik. Bak ze in een beetje olie op hoog vuur. Regelmatig keren tot ze goudbruin zijn. Verspreid de sojasaus erover en keer de schijven om, zodat de sojasaus aan beide kanten goed ingetrokken is.

Stap 5:
Serveer in een grote kom de rijst met rondom/erop de tempeh, zoete aardappel, de radijsjes, spinazie en bosui bovenop. Besprenkel een beetje zout, een paar druppels olijfolie en een paar druppels azijn over de maaltijd.