Skip to main content

Dit couscous gerecht is een traktatie! Broccoli, tuinbonen en de frisheid van munt en citroensap. Met lekker gegrilde courgette plakken, bekroond met cashewnoten en plantaardige feta.

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben

water: 1-2 pers.: 180 ml / 3-4 pers.: 360 ml

olie, zout, olijfolie

Benodigdheden

blender en grillpan

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

100 gr couscous, 200 gr broccoli, ½ courgette, 80 gr tuinbonen, 2 takjes verse munt, 8 gr bieslook, 1 el citroensap, 50 gr feta, 30 gr gezouten cashewnoten, 1 bouillonblokje, peper

3 – 4 personen

200 gr couscous, 400 gr broccoli, 1 courgette, 160 gr tuinbonen, 4 takjes verse munt, 16 gr bieslook, 2 el citroensap, 100 gr feta, 60 gr gezouten cashewnoten, 2 bouillonblokjes, peper

Stap voor stap

Stap 1:
Snij de roosjes van de broccoli af en maal tot grove pulp in een blender. Doe dit samen met de couscous in een ruime kom.

Stap 2:
Breng de hierboven aangegeven hoeveelheid water aan de kook en los de(het) bouillonblokje(s) erin op. Giet de kokende bouillon over de groene couscous, zodat het net onder staat. Het vocht wordt direct opgezogen. Dek de kom dan nog 5 minuten af.

Stap 3:
Kook de tuinbonen 5 minuten in een beetje kokend water met een snufje zout. Schep ze dan uit de pan en leg ze op de couscous.

Stap 4:
Snij de bieslook fijn en de munt grof, voeg toe aan de couscous en schep er doorheen.

Stap 5:
Mix het citroensap met een beetje olijfolie en verspreid het over de couscous.

Stap 6:
Zet de grillpan op een laag vuur aan. Snij de courgette in plakken of schijven van 3-5 mm dik, doe ze in een kom en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verdeel de olie goed over de plakken/schijven. Zet het vuur hoog en grill de courgette aan beide kanten tot je de bekende strepen ziet.

Stap 7:
Maak de maaltijd af door de cashewnoten en verkruimelde plantaardige feta erover te strooien en serveer de courgette er bovenop.