Skip to main content

Een feest voor het oog en tóch een makkelijk gerecht. Zelfgemaakte aardappelpuree-laagjes met een heerlijke vulling van linzen en zongedroogde tomaatjes. Bekroond met vegan geraspte kaas en edelgist.​

25 min

Wat moet je zelf thuis hebben

olie, zout en peper, olijfolie

Benodigdheden

oven

Ingrediënten aanwezig in de box


1- 2 personen

500 g aardappelen, 1 blik linzen, 3 zongedroogde tomaten, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 tl nootmuskaat, 1 tl gedroogde oregano, 50 g vegan geraspte kaas, 2 el edelgist

3 – 4 personen

1000 g aardappelen, 2 blik linzen, 6 zongedroogde tomaten, 2 uien, 2 tenen knoflook, 2 tl nootmuskaat, 2 tl gedroogde oregano, 100 g vegan geraspte kaas, 4 el edelgist

Stap voor stap

Stap 1:
Verwarm de oven op 180°C.

Stap 2:
Schil de aardappelen en snijd ze in grote blokjes. Doe ze in een pan met voldoende water en laat koken tot ze gaar zijn (makkelijk te prikken met een vork). Giet af en zet even apart.

Stap 3:
Schil de ui en knoflook en hak beide fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Giet de linzen af.

Stap 4:
Verhit een scheutje olie in de pan en fruit hierin de knoflook en de ui. Als het goudbruin begint te worden, voeg de zongedroogde tomaat toe. Voeg dan de linzen toe met een snufje zout, de oregano en peper. Fruit nog 3 minuten.

Stap 5:
Plet de aardappelen met een vork in een diep bord (of kom) tot een grove puree. Voeg een scheutje olijfolie toe, een beetje water (de puree moet wel dik blijven), peper en zout naar smaak en de nootmuskaat.

Stap 6:
Doe de helft van de aardappelpuree in een ovenschaal en druk dit met een vork stevig op de bodem aan om de puree compact te maken.

Stap 7:
Doe het linzen-mengsel bovenop de aardappelpuree en druk weer aan met een vork. Voeg boven de linzen de laatste laag aardappelpuree toe en strooi de geraspte kaas, edelgistvlokken en een scheutje olijfolie erover.

Stap 8:
Zet de schaal in de oven, tot het gegratineerd is.